när simone blir förbannad

Jag blir inte särskilt ofta arg.. sur och irriterad visst, men inte förbannad så att jag skäller ut någon eller så. Men idag har jag varit det så in i helvete och det var hemskt. Just för att jag aldrig är det så vet jag inte hur jag ska bete mig för att hantera det.

Anledningen var att igår så berättade jag för chef-adam vilka datum jag inte kan jobba i december. Och han sa typ "visst, skriv bara upp det" så det gjorde jag. Han har dessutom vetat länge att jag ska till Sverige över jul. I alla fall. i morse får jag ett sms av honom (väcks av det dessutom) där det står att han har gjort schema fram till 27dec och att det är upp till oss som jobbar att byta med varandra om vi inte kan, för han kunde inte ta hänsyn till när alla vill vara lediga :o

Det var liksom droppen. Speciellt efter hur bitchig han varit senaste tiden och att jag inte får så mycket tider som han vet att jag behöver. Först tänkte jag skriva ett jävligt surt sms tillbaka men bestämde mig för att vänta tills kl 4 när jag kom till jobbet och ta det face to face. Det här förstörde verkligen hela min dag och det enda jag kunde tänka på hur jag skulle uttrycka mig så att han skulle fatta vilken jävla idiot han var och att jag fan inte tänker stanna i danmark bara för att jag eventuellt inte kan byta ett jobbpass osv. Var också skitnervös för att jag bara skulle bryta ihop eller få black-out och bara stå som en idiot och inte veta vad jag skulle säga alls.

Klockan närmar sig fyra och jag sitter hela vägen i bussen och peppar mig själv "stå på dig nu simone, ta ingen skit" osv á la Grynet. När jag kommer in i butiken står han i kassan och ser skitglad ut, hälsar ovanligt trevligt och frågar hur det är. Jag säger nåt om smset han skickade och typ "menar du att jag kanske måste jobba i jul nu eller?!" DÅ SÄGER HAN: "nej du skrev ju upp på ferieplanen att du skulle vara ledig så jag har inte gett dig några tider dom datumen, det smset skickade jag till alla"

Så så var det med det :p Efter det var dagen skön som fan trots massor att göra. Skulle bli bjuden på mat av Tore som jag jobbade med så jag sa att jag ville ha en veg-burgare från burger king (upptäckte för 2 veckor sen att dom serverade det och att dom är helt okej). Som dom flesta danskar så kollade han på mig som om jag var knäpp när jag sa det och trodde inte att det fanns. Jo sa jag, jag åt en för två dagar sen exakt därifrån. Så han gick över gatan och skulle hämta mat och kommer tillbaka med ett hamburgerbröd med endast två sånadär äckliga gurkor och lite ketchup :D:D:D:D

Det hade tydligen vart en ny förvirrad kille som jobbade och när Tore beställt en vegetarisk hamburgare hade han kollat lika oförstående på honom som Tore på mig när jag sa det och sagt "vadå, en hamburgare utan kött?" och Tore hade sagt "ja, jag antar det.."

Jag nöjde mig med pommes frites-skruvar och cola!

yesterday* when i was high on mando diao



Sitter och längtar bort och framåt i tiden. Till slutet av december och Sverige <3 Har aldrig längtat hem så mycket. Köpenhamn är grått och kallt och lite ensamt just nu, och jobbet står mig upp i halsen verkligen.

Fick ett lockande förslag förut, om att åka ännu längre bort ett tag efter nyår. Hoppa över den skandinaviska jävla vintern. Sen får man ju se hur planerna utvecklar sig, men låter helt klart värt.
*

(när jag skulle spara så fuckade bloggen såklart och hade driftuppehåll i massa timmar)

Inatt sov jag ungefär en timme innan jag behövde gå upp och jobba. Är ganska så väldigt trött nu alltså. Ska sova såklart, men bara en timme igen, och sen städa för jag får gäster inatt. Sen ska jag pimpla rödvin och snacka skit natten lång eller så länge jag nu orkar. Har typ planer resten av veckan som nästan alla har med alkoholintag att göra men inte ens det är jag särskilt taggad på.

Fick en bukett rosor idag på jobbet av en stalker jag har. Dom är fina men han är lite jobbig. Så jag låtsas att dom är från Gustaf Norén istället. (A)

Nu pallar inte mina ögon mer så hej så länge!



en dålig start på en dag

Jävla skit då. Här ligger jag tryggt i min säng och drömmer söta drömmar, vilket jag planerade att göra exakt tills jag vaknade av mig själv = ganska sent förmodligen eftersom jag somnade typ 6 i morse. Men neheej, vid tolv ringer mobiljäveln och det är chef-adam som frågar om jag vill hoppa in och jobba idag. Vill jag det? Fan heller. Gör jag det ändå för att min ekonomi är på bristningsgränsen? Självklart gör jag det.

Det värsta med det hela är att min vän Heine bjudit hem mig på middag och nya Moodyssonfilmen ikväll. Älskar hans mat och han lagar alltid något utan kött till mig fast dom andra äter det. Och deras lägenhet är så jävla fet att jag känner mig högutbildad och rik bara jag är där inne.

Så nu äre den snabba & hårda playlisten på spotify som gäller och förhoppningsvis inte komma för sent. Tänkte fråga om jag får gå iväg en stund på jobbet och byta staven till min piercing, skulle gjort det för 2 veckor sen snart men orkar/hinner aldrig.

Tur också att jag rökte min sista cigg innan jag gick och la mig så att jag inte har någon nu!

Önskar er alla en underbar dag av hela mitt hjärta, så ni kan kompensera för min :)

bloggdilemmat

Antingen händer det massa saker som jag skulle kunna fylla raderna här med, men då har man ingen tid att sätta sig och skriva. Eller så har man oändligt med tid men inget att skriva.

Hela den här veckan hamnar i kategori nummer två.

tittuuuut igen

Vaknade i morse av att mobilen ringde, det var Karina från jobbet som undrade var jag höll hus. Hoppsansa. Det var bara att slänga av sig täcket och springa till bussen, kom bara 50 minuter för sent ändå, mitt rekord ligger på 2,5 timme :o Vägde upp min sena ankomst genom att vika alla t-shirts extra pedantiskt, så när chef-adam kom vid fyra så fick Karina beröm för hur fint det var. Till mig sa han knappt hej. Sånt är livet.

Nu ska jag lyssna på gårdagens program av Christer, fredagsflirten - my favourite. Ska fan ta tag i att söka in till det någon gång snart, känner att jag är redo för lite kärlek i mitt liv d: Måste bara komma på något bättre att skriva än "Simone, 20 år. Gillar att sova, kolla på film och bli alldeles för full alldeles för ofta"

Ja det här skrev jag alltså när jag kom hem vid femtiden, men somnade innan jag hunnit klart. Hann inte ens höra om veckans singel valde kille nummer 1, 2 eller 3 :(

I alla fall.. skrotade planerna om att gå ut för jag är så jävla seg. Får bli lite alkoholintag mitt i veckan istället. Har gjort onyttig mat och kollat på svt. ÄLSKAR ATT ROBIN DRIVER MED DANSKJÄVLARNA <3


mannen i mina drömmar sjunger mig till sömns



Thåström - Över sundet
(jag låtsas att den är skriven till mig av han som aldrig blev min)
Thåström - Städer när jag blöder
(för att den beskriver exakt varför jag behövde flytta till Köpenhamn)

dagen som tog slut innan den började

Härligt att klockan är halv sju och jag knappt gått upp än. Och då är det inte för att jag jobbade inatt, det blev inställt. Jag sov helt enkelt mellan 04 och 16, sen dess har jag ätit och kollat på vänner. Just nu ligger jag och funderar på om det ens är värt att göra mig iordning och dra iväg på något eller om jag bara ska stanna inne hela kvällen?

Ärligt talat har jag mest lust att bara dra täcket över mig igen och sova tills imorgon när jag ska upp och jobba.. Det är ju ändå kolsvart ute. Är inte på humör till något så kan lika gärna hoppa över den här dagen.

tittuuuut

Hej jag har haft en helmysig dag. Den började alldeles för tidigt efter otillräcklig sömn, men spenderades i lugnt tempo med min kära mor så jag klagar inte. Vi satt på min säng och lyssnade på gammal svensk musik such as Eldkvarn, drack te, åt godis, rökte och snackade äkta tjejsnack med män som huvudämne. Och utanför fönstret var det nästan storm vilket höjde mysfaktorn några extra snäpp.

Hon ska till landet på andra sidan bron imorgon, vilket är great news för mig! Har beställt alkoholfri glögg, vin som smakar äppelpaj från systembolaget, svenska Elle och viktigast av allt: PIZZASALLAD! Can't wait.

Ja här sitter jag återigen med natten, spotify och killen som inte gillar ost som enda sällskap och ni kanske tänker "herregud människa, sov ordentligt och ta tag i ditt liv istället för att behöva klaga på att du alltid är trött". Och i vanliga fall hade ni tänkt helt rätt men inte i natt, för min vakenhet är en medveten taktik. För att jag ska kunna sova så länge som möjligt imorgon, äta massa pizzasallad och sen vara tillräckligt pigg för att jobba till 05 på ett galet ställe som kallas tequilabar.

Det var min dag och morgondag det. I helgen funderar jag på att (förutom det redan inplanerade jobba-supa-jobba igen-gå på date) bejaka min nördighet och besöka ett film/comic/game-convention. Undrar hur raggpotentialen är på ett sånt ställe?

ohohuoh cecilia du är helt otrolig, hela dan blir solig när du, när du kommer förbi





Bjuder på dessa hotta bilder idag, till Cecilias ära på hennes systembolagsmyndighetsdag. Kan knappt tro det här när jag skriver det men det är före fest/förfest/ska precis gå från förfest-bilder från när vi skulle fira hennes 16-års dag. Glömmer aldrig den kvällen.. började med turkisk peppar och glade och folk som moonade i webcam. Sen till fest hos någon jävel där jag mest ägnade mig åt att lipa över att killen jag var kär i hånglade med en annan brud, och  sen stack cissi iväg till något nattragg och lämnade mig utan sovplats. Så jag irrade runt i stadsparken en stund och sen sov jag hos idiotkillen iaf. Dagen efter hade jag ett fimpmärke i pannan. Good times!

Grattis igen twist, älskar dig och våra minnen <3

i hennes sovrum



Saknar mitt rum i Huskvarna, min säng, mina guldspeglar och alla lila saker. Måste skaffa lite inredning hit. Och en ny dator, när jag blir miljonär.




en bra start på en dag

Saknar just nu tiden i våras när jag alltid gick upp vid 2-tiden och började dagen med att sitta i solen på pappas altan och dricka te och lyssna på christer i 2 timmar. Så jävla lyxigt.

Nu är det snarare sätta igång datorn och hitta någon grym låt att vakna till, idag vare mando diao - gloria och en cigg. Sen hoppa i de första kläderna jag hittar, borsta tänderna och springa till bussen där jag sminkar mig. Spelar ingen roll om jag börjar 09 eller 16.

Men måste ge tummen upp till busschauffören igår morse som gav alla påstigande ett glatt "godmorgon" och när vi kom fram till hållplatsen de flesta går av på höll ett liten pep-talk och önskade alla en trevlig dag och tackade för att fått köra oss osv.. :D

Dags att springa nu, puss & hoppas kaffet smakar gott (;

varför jag älskar att bo i köpenhamn

Igår hade jag och Camilla lite härlig myskväll. Vi (hon) lagade mat, kollade på doobidoo (för jag har tydligen inte fyran längre), drack öl/breezers och snackade om allt möjligt. Mest gamla minnen om hur sjukt kul vi hade när jag bodde i Jönköping. Kände att jag ville börja plugga där igen bara för jag saknar festerna och sexet och allt. Ska i alla fall joina nästa inspark.

Timmarna går, och helt plötsligt är alkoholen urdrucken och vi sitter och lyssnar på smurfarna. Vid ungefär HALV 2 kläcker jag ur mig att "vafan ska vi inte gå ut ändå?" Klart vi skulle det. Av med mjukisbyxorna och på med varsin klänning sen drog vi, inget smink och tjafs här inte. Sen gjorde vi Köpenhamn osäkert till klockan 7 ungefär och idag mådde vi som väntat. Riktigt smärtsamt för kroppen att gå upp vid 1 och åka och vinka av Camilla.

Tack för 2 härliga dagar <3

Nuuu har jag ätit och sovit bort min bakfylla så det är bara att köra igen.. Määx sitter på tåget på väg hit och förväntar sig ös när han kommer fram. Får hoppas Köpenhamnarna är lika generösa idag som igår för jag är luspank :D (blir nog tuttklänningen idag igen, just in case)

ps. syftade på sexkreation när jag skrev om sexet i jönköping, även om det inte var nåt fel på själva liggandet heller d;

tjejen utan koll har besök av tjejen med koll <3

Camilla och Simone sitter på en bar med varsin öl och snackar gamla minnen/ om saker som hänt den senaste tiden i deras liv. Simone tar upp sin väska och stoppar ner handen. Rotar lite grann. Rotar lite mera. Rotandet blir mer och mer frenetiskt... Tillslut säger Camilla lite halvt irriterat (eftersom rotandet börjat gå ut över samtalet)

- Går det bra eller?
- Jag hittar inte min tändare..
- La du inte den i fickan förut?

Simone stoppar handen i fickan och Tadaaa.

Camilla säger:
- Seriöst, hur har du klarat dig utan mig?



blurry vision

En stor eloge till mig själv för att jag hjälpte morsan att flytta grejer idag trots mitt tillstånd. Borde få något slags pris för det tycker jag. Får förvara hennes saker i min lägenhet så har ett halvt bibliotek med bra böcker hemma nu :D Ska börja med att återläsa Marcus Birros texter och diktsamlingar!

Vid klockan sex ungefär tror jag det var (har verkligen inget begrepp om tid idag, inte om något annat heller) så gav min kropp upp. Sov två sköna timmar, vaknade till en stund och sov sen två till.

Sen dess har jag lagat soppa, kollat på vänner och planerat mitt kommande familjeliv med vederbörande make. Och nu är jag redo för några fler timmar med drömmar.

varför har jag ingen egen vilja?

Gööött nu har jag återigen varit uppe hela natten, fast inte vid datorn utan med folk som inte riktigt klarar den svensk-danska språkbarriären. De tror visst att "okej jag kan väl ta EN öl, men måste hem snart för jag ska upp tidigt" betyder "woho jag vill jättegärna bli full och vara ute hela natten" & som grädde på moset så ska jag träffa mamsen om en timmer cirka och hjälpa till med att flytta..

HÄRLIGT kallar vi det!

i somras när jag precis flyttat in hit och inte hade internet men lite bloggabstinens skrev jag det här..

I look back twice, just to be on the safe side
20 Aug. 09, kl 03.30

 

Första natten i min nya lägenhet. Första gången i mitt liv som jag bor helt själv någonstans. Nu kan inte sova, mest för att jag redan sovit halva dagen kanske.

 

Jag har bytt Köpenhamns renaste, grönaste, mest lugna stadsdel Frederiksberg, mot Norrebro. Ungefär lika långt från mitt-i-stan men istället för att bo granne med en bang&olofsen-butik, en italiensk restaurang som fått massa utmärkelser, klädaffärer á la Fred Perry och feta villor så bor jag granne med typ.. shawarma(kebab)ställen, bensinmackar, hyreshus & ett antal små butiker/kiosker med grönsaksstånd utanför och skyltar på arabiska.

 

Förut bodde jag i en liten enrummare med heltäckningsmatta (pyntad med små hål från tappade ciggaretter) som delades med två alkoholister som aldrig sov. Där man typ behövde flytta på en fåtölj eller ett bord för att komma fram till toalettdörren som inte gick att stänga eftersom den blivit söndersparkad och om man hade kunnat stänga den hade man inte sett något för att lampan var också sönder och varenda centimeter i hela bostaden var överanvänd av tomburkar eller smutskläder eller rena kläder på tork eller vad som helst som man kan ha i ett rum d: Nu bor jag, bara jag, i en ganska stor 2:a med trägolv och vita väggar och en liten uteplats där jag skulle kunna lägga mig och rensa ogräs en hel helg om jag ville. Min inredning än så länge består av en enkelsäng i sovrummet, en liten tv med några högtalare i vardagsrummet, en rad med skor i hallen & en resväska på sovrumsgolvet med kläder som inte fick plats i min garderob. I mitt kylskåp har jag en liten yoghurt, några grönsaker och 3liter cola.

 

Hyran är förresten nästan exakt samma.

 

När jag öppnade det här dokumentet trodde jag nog egentligen att jag skulle skriva av mig massa om saker jag tänkt på och känt de senaste timmarna när jag legat i min tomma lägenhet & lyssnat på mina natt-spelningslistor. Har kollat igenom alla mina bilder från typ 04-08 tänkt tillbaka och känt hur tiden bara går så jävla snabbt och att de senaste månaderna av mitt liv inte liknar något jag någonsin upplevt eller trott jag skulle få uppleva..

 

Men skippar att gå in för mycket på allt det där. Nöjer mig med att skriva att jag tror att flytta till Köpenhamn känns som det bästa och viktigaste jag gjort. Även inräknat allt hemskt. Jag är precis där jag vill vara just nu och ett tag framöver. Från och med nu går det uppåt.

 

 

Den här låten är förresten mitt soundtrack för den senaste tiden.

 


det här inlägget är inte värt att ha en jävla rubrik

Jag vet att det är ett uttjatat ämne i min blogg.. Men seriöööst VARFÖR MÅSTE JAG VARA VAKEN HELA JÄVLA NÄTTERNA? Det är ju inte som att jag inte är trött, eller att jag har ångest och sömnproblem som jag hade förr. Typ förut vid 12-tiden när jag kom hem så var jag sådär jätteskönt trött i hela kroppen och avslappnad och om jag bara lagt mig ner och stängt datorn hade jag somnat på fem minuter säkert. Men inte det nej, jag måste läsa bloggar och gå in på facebook och se om folk bryr sig om mig eller inte (svar: inte) och typ nörda på msn i hundra evigheter. Sen vid två när jag tänker "nej nu, är det fan dags att sova ändå" så får jag för mig att göra en mysig playlist att somna till. Och då blir jag självklart helt besatt av att hitta onödigt många bra låtar till den, och sen då råka hitta andra låtar som inte alls får mig trött utan bara sitta och lyssna på musik istället.

Så nu kommer jag sova alldeles för länge och sen snooza ännu längre och behöva stressa till jobbet klockan 16.00(!!!) utan att ha hunnit med de där små ärendena jag tänkt göra.

Och nej, det hjälpte verkligen inte att skriva det här inlägget nu är jag bara jätteförbannad och hetsig istället.

TACK INTERNET FÖR ATT DU FÖRSTÖR MITT LIV!

ett happy inlägg

Hej här sitter jag och bara myser och är lycklig. Inte säker på vad det beror på.. Kanske att jag nyss kom in från ett askallt Köpenhamn och nu ligger och gosar under mitt täcke med en godispåse en colaburk & Olle ljungström i högtalarna. Eller kanske att Camilla kommer hit på torsdag. Eller att jag spenderat hela dagen med min fantastiska mamma som varit nykter i 22 dagar idag och börjar likna sitt vanliga vackra jag. Eller att folk skämmer bort mig som fan här :)


godnatt

Det är ju jävligt tur att jag inte har en särskilt fucked up dygnsrytm ;o

Känner på mig att mina drömmar kommer utspela sig i Nässjö.
Där mina tankar varit idag i alla fall..


KENT - SPÖKSTAD

kärleksbrev till sara


agianapa07-memories

Sara Anderö är verkligen den bästa människan jag vet. Vi lärde känna varanda i sexornas korridor på Parkskolan när jag gick i 6a och hon i 6c (tror jag det var?!) och lärararna fick ibland släpa in oss i våra olika klassrum efter rasterna för att vi typ satt ihopklistrade. I början av högstadiet var det så extremt att folk seriöst trodde vi var ihop. :D:D (Lite jobbigt då såklart men rätt kul nu). Sen dess har jag hatat henne ett tag och under långa perioder knappt ens pratat med/träffat henne, för att sen i stort sett bo hos henne i nästan ett år. Och nu har vi inte setts på ett halvår och det är fan katastrof, saknar henne mer än någon annan.

Hatar att jag är så jävla dålig på att säga till/visa folk hur mycket dom betyder för mig och jag har fan tur att jag har några vänner alls kvar. Men nu måste jag få ur mig lite av min kärlek känner jag..

Alltså Sara du fattar inte hur mycket jag älskar dig och hur lycklig jag är för att du finns. Tack tack tack för allt du gjort för mig, alla gånger du tröstat mig och lyssnat på all skit jag behövt prata om fast du hört det tusen gånger förut. Tack för att du höll mig levande förra vintern och tvingade mig att äta, lät mig bo på din soffa och söp med mig varje helg. Tack för att du är så allmänt jävla underbar och min bästa vän någonsin även fast jag inte alltid förtjänar det.

Kan det inte bara bli jul nu så jag kan få mysa och festa och prata och kramas och skratta med min pojjis igen <3


tyck synd om mig

Hemskt hemsk dag pga vidrig men välförtjänt bakfylla. Lite galet igår, mina fötter värker så in i helvete efter en lååång natt med dansande och vandrande i höga klackar. Att gå ut i Köpenhamn är verkligen en sån jävla egoboost, jag fattar inte vad grejen är?

a) att jag är så jävla snygg och charmig
b) att danska brudar är så fula så jag verkar skitsnygg i jämförelse
c) att alla är packade
d) att jag umgås med skumt folk

Bra för min fattiga plånbok men lite farligt när folk ständigt hivar fram nya drinkar om man är som jag och aldrig lärt sig att det finns något som heter att sluta dricka innan det blir för mycket.

Något som inte är nice: Att stå på ett dansgolv med killar som man antar är gay eftersom man är på en gaybar för att upptäcka att anledningen till att dom är där snarare är för att de tror att det är fritt fram att ta tjejer på brösten typ. Äckligt.

2 liter coca cola och kent på tv om en timme
Tack & hej!

say "auf wiedersehn" to your nazi balls!

Såg äntligen äntligen äntligen Inglorious Basterds igår. Har tjatat på folk sen den började gå om att se den med mig men alla har haft för "tjejig" filmsmak/redan sett den. Tills igår tack och lov. Satte mig i biosalongen med skyhöga förväntningar (Quentin + Brad, liksoom hallååå) och gick ut med ett fånigt leende på läpparna eftersom den översteg dessa. Så jävla skön & ascool och spännande. SE DEN!



Även i övrigt en riktigt skön helg; mysfylla på fredagen, kvällspromenad till Christiania på lördagen, indisk restaurang + bio igår. Enda minuset var de 6 timmarna jag spenderade på jobbet i lördags. Märker att jag börjat hata alla kunder vad dom än gör, tillexempel om de ber om hjälp med att hitta en storlek så tänker jag "men förhelvete hur svårt kan det vara att läsa på lappen" och om de står och rotar själva så stör jag mig på att de stökar till bland t-shirtarna. De enda jag gillar är unga snygga killar som står i bar överkropp (Vi har inget provrum). Lyckas dock oftast hålla masken och vara skittrevlig hur tröga dom än är men vet inte hur länge det varar..

Kanske dags att börja plugga igen istället?

RSS 2.0