sverige, sverige älskade vän

Man firar visst inte midsommar i danmark. Trist.. Jag sov hela dagen istället, efter en påfrestande vecka utan någon sömn alls knappt.

Har hittat en dator med svenska bokstäver ;D & Imorgon ska jag till Malmö en sväng och höra lite "svenska" förhoppningsvis.

Saknar det.
& er.

gillar inte att erkænna det men

De senaste dagarna har jag mest længtat hem..
Allt ær inte riktigt som det ska nu.

pizza and potatoes

God frukost. Insåg nyss en sak om danmark, dom har inte pizzasallad, inga små runda plastburkar som føljer med i påsen ;o;O Måste hitta ett stælle som har det! Har hittat en pizzeria med vegburgare och sånt iaf! Ganska svårt att vara vegetarian i danmark annars, dom flesta verkar knappt fatta vad det ær.

Fem minuter från oss ligger denhær fantastiska, enorma parken. Som jag ska gå till nu och lægga mig på en filt och læsa en bok och få lite brunare ben kanske :)


fiiiint

Kul att blooooogggga :D

life in bodafors


vilse i københavn

I søndags natt gick jag vilse før førsta gången. Måste sæga att mitt lokalsinne annars ær något jag gærna stoltserar med(førutom om det ska utøvas inifrån en bil). Men inte i søndags, då irrade jag runt i okænda stadsdelar hela natten. Full osv & trøtt & med skoskav, dessutom utan några pengar till taxi/buss. Træffade en massa mænniskor på vægen, men tyckte att alla pekade åt helt olika håll nær jag skulle be om vægbeskrivning. Det enda de var eniga om var att det var skitlångt.

Vid 3 eller 4 tiden træffade jag en kille som var från New York som var snæll och bjød på ciggaretter. Sen satt vi i en park och lyssnade på hans ipod ett tag. Då tyckte han att vi kunde gå till hem till hans lægenhet och fortsætta lyssna på musik. Vilket naturligtvis skulle betyda "lyssna på musik". Men jag valde att missuppfatta situationen, føljde med honom hem och det førsta jag sa nær jag kom in genom dørren var "har du nån mat?" och det andra var att agera youtube-diktator och tvinga honom att lyssna på mitt øverdrivna predikande om hur mycket bra svensk musik det finns SAMT att nær jag envisades med att spela låtar med svenska texter så øversatte jag till engelska efter varje rad och sen någon kommentar om hur jævla bra det var d;

Han tyckte jag var lite "speciell" d; men blev imponerad av mycket av musiken. Faktiskt. Då kænde jag att det var dags att fortsætta min vandring, Mission completed liksom. Hejdå New York-killen & hej ett uppvaknande Køpenhamn (nu var klockan kanske 7 ellernåt) med en nu ænnu fullare och ænnu mer vilse Simone. 

Runt 8 hamnade jag inne i en dygnetruntøppen turk/pakistan/whatever-kiosk som finns på ungefær varje gata. Han som jobbade var vældigt trevlig och hjælpsam och sa att han kunde skjutsa mig nær han slutade så jag satte mig dær och væntade. Det visade sig dock att det var typ 3 timmar kvar men jag var så sjukt trøtt så jag satt dær ett tag och drack massa kaffe (som jag inte ens dricker nånsin annars), røkte och pratade om alltmøjligt. Jag kom fram till att han jobbade alldeles før många timmar per dygn och skulle behøva anstælla någon mer, typ mig. Han sa, efter lite øvertalning, charm och spelad nykterhet från min sida att jag skulle återkomma om det men att det inte var omøjligt, dagtid isf før det var tydligen massa idioter ute på stan om nætterna ;o;o

Klockan 9ish blev min hemlængtan och sænglængtan extremt stor och jag bestæmde mig før att byta taktik och hitta en metrostation istællet och planka hem. Men det var tydligen en bit dit också men jag fick pengar till bussen&metron och ett nummer att ringa angående jobbet (Y)

Klockan 10ish fick jag æntligen slænga mig på sængen och pusta ut. Sen sov jag såklart halva dagen, och andra halvan låg jag i en park och solade, och nu har jag som ni ser en lite dum dygnsrytm.

Min årliga sommarpollenallergi har jag lyckats få också tydligen eller høfeber heter det nog hær. Rinner och snuvas och klias och nyser så in i helvete iaf och ær vældigt synd om mig. Hm, what else? Jo haha min mobil ær sønder, helt død, bara startar inte helt enkelt hur mycket man æn laddar. Så har fått låna en... dø gærna av skratt nu :D nokia 3310, høgstadienostalgi som fan. Snake och domdær ringsignalerna och bilderna och allt. Haaha. Jag hatar den och ælskar den på samma gång.




SOVDAGS NU. Ska førsøka dona lite mer & bættre bloggande framøver.

<3

RSS 2.0