something good can work

Sitter och ater pannkaka med nutella & vantar pa att badkaret ska fyllas upp. Sjukt taggad for ikvall.

Onska mig lycka till. Puss


wishes for my birthday

Mina trogna lasare (haha) kanske kommer ihag for lite mer an ett ar sen nar jag skrev min onskelista infor min 20ars-dag. Sahar sag den i alla fall ut:

Andra saker jag önskar mig:
kamera
presentkort på systembolaget
lila mr rabbit
en pez-figur (inkl godisar)
kalle nilsson

Det forsta jag onskade mig var en tatuering och det fick jag ju, tack pappa <3 Men INTE EN ENDA av dom andra onskningarna gick i uppfyllelse. Sa jag gor ett nytt forsok med samma lista i ar. Minus den om systembolaget. Och angaende den sista onskningen kan jag eventuellt noja mig med "att kalle nilsson kommer till kopenhamn snart" Har nog lite att lagga till forresten:

biljett till Roskilde
ett heltidsjobb
massor av pizzasallad
motivation till att borja trana
en cykelkorg




friday i'm in love

Jag har fatt for mig att det ar fredag idag, det ar nog den konstigaste veckodagsuppfattningen nansin. Kanske beror det pa att jag har sovmorgon imorgon, faktiskt borde jag sova sa lange som jag bara kan. Och att resten av veckan ju bestar av ledighet och nojen. Har ju varit sa upptagen de senaste 2 dagarna sa att det kanns som en hel vecka for en stackars slacker som mig. Fick intervju nr 2 avklarad idag, den var den svaraste hittils (alltsa inraknat alla jag varit pa i livet) med massa kniviga fragor, typ "hur skulle du agera i den och den situationen" blablabla.

Tror dom gillade mig trots att jag var hur arlig som helst. Forst om hur javla bra jag var pa olika saker, sen nar tillexempel fragan "ar du bra pa att komma i tid" stalldes, svarade jag "nej jag ar varldens tidsoptimist, holl pa att komma forsent hit idag" med ett stort leende. Deras reaktion var typ "hehe, ah det ar bra"

Ar ledig fran "jobbklubben" med. Det som ar sa kul. Igar blev jag utsedd till "orienterartjejen." Vi gjorde intervjuer i par forra veckan och nar fragan om vad man gor pa fritiden kom upp ville jag kompensera mitt svar i nulaget (sover & super) genom att beratta hur mycket aktiviteter jag brukade halla pa med. Sa jag rabblade upp allt jag nansin provat ungefar, inklusive att jag gick pa typ 3 orienteringstraningar med Lisa nan gang pa mellanstadiet. Jag hann ungefar ga igenom lite hur man laser en karta & lite konditionstraning, gjorde inte ens nat riktigt orienterande. Men igar nar min intervjupartner skulle presentera mig for gruppen var det tydligen det som var mest intressant, presentationen blev avbruten for att folk stallde massa fragor om orientering. Som jag saklart inte hade nagon aning om svaren pa.

Kvallens planer: plugga drinkar infor imorgon, kolla pa To kill a mockingbird, ga till seven eleven & kopa cigg nar pengarna kommer in nagon gang efter 12.

Och eftersom Cecilia fortsatter klaga trots mitt fina rosa kollage har nedanfor sa far ni en bild pa bloggerskan sjalv i brist pa annat.





Och sa haller vi tummarna for en solig helg (fran och med imorgon alltsa), jag har planerat att sitta i solen, vid vattnet och dricka vin pa fredag.



idag

Kunde ha varit en ganska perfekt dag.. Om den hade tagit slut for nagra timmar sen! Internet fuckar sa far racka med det. Godnatt

my life in pink


Rosa cykeln/Rosa hultsfred/Rosa datorn/Rosa bastisgrisen Junior.

Bartenderkurs pa onsdag! Tank att ha festande som jobb, blir det battre an sa?


make the girl dance

Hade kvalitetstid med cykeln idag. Inget gar upp mot att flyga fram pa tva hjul i den har staden. I love it. Valkommen hit varen!

Forutom det har jag nastan inte gjort nagonting.. det ska man val inte pa sondagar va? Laddade ner spotify - annu ett kart aterseende. Mest for att slippa youtuba fenech-soler hela tiden, men dom fanns inte iaf. Och nu sitter jag och forsoker lara mig drinkar utantill. Inte for att det kommer hjalpa haha. Om man ska vara bartender racker det val med att vara snygg?


jag och min bok en ovanlig lördag

"He wants to enslave you."
"I shudder at the thought of being free."



Min kommunikation med andra manniskor idag har varit; msn, telefon med mamma x2, 30 sek samtal med mannen som oppnade till kallaren i min forra lagenhet sa jag kunde hamta cykeln som statt dar sen januari och ca 2 min med polisen for en stund sen. Danska poliser ar visst alltid unga och snygga och trevliga har jag markt.

Har kollat pa en alldeles for sockersot amerikansk dramafilm, igen, nastan sa jag ville spy lite. Men sen sag jag sa ska det lata med Timo Raisanen.. MMmmm! SVTPLAY<3

Fragan ar varfor jag inte bara avslutar denna meningslosa lordagnatt nu och sover istallet.

last night with megan

Det blev ingen middag, vi var inte tillrackligt ambitiosa. Det blev ingen utgang heller, andrade oss och valde blockbuster. Alltid lika kul nar vi star och ska valja film, Megan dras till alla med ordet "love" i titeln eller med ett par som haller om varandra framfor en solnedgang pa framsidan. Sa lange Jude Law ar med sa gar det an, men far nog se till att se lite Tarantino eller nat medans hon ar borta.

I originalinlagget foljer har en laaang lista med meningslosa fragor och meningslosa svar som jag underholl mig sjalv med en stund forut. Kom fram till att det bara var en enda fraga med ett nagot intressant svar (om nu inte alla vill veta iaf jag har rosa string eller inte och om jag foredrar glass eller choklad)

7. Vad gjorde du inatt? (natten torsdag/fredag) Lag och forsokte sova nar jag kl 02.30 far ett sms fran Megan som varit ute pa aventyr utan mig. "U awake" star det, jag svarar "Mm, why?" Hon ringer upp pa direkten och jag tanker.. "shit nu har det hant nat" Men det hade det inte, forutom att hon hade fatt i sig en heeel massa vin och ville beratta om sin kvall over en falafel pa nya favorithaket 5 min ifran oss. Sa jag gick upp och at falafel utan smink & med sov-tshirt med fyllekakande danskar & min totalt overforfriskade roomie.

Ska inte beratta alla detaljer, men det var en spannande upplevelse.

Kanner ni ocksa att det enda jag skriver om ar Megan? Mitt liv kommer stanna upp nu nar hon aker, om 3 timmar for att vara exakt.

SAAAAAD.

To get back my youth I would do anything in the world, except take exercise, get up early, or be respectable.

Quoting The picture of Dorian Gray by Oscar Wilde.


Jag har en fasansfull vecka framfor mig, for den ska spenderas i ensamhet fran och med lordag morgon. Megan aker till Polen-Prag-Berlin(Anna och Natalia drog forra veckan). Som tur var lamnade hon sin bok med 850 sidor Oscar Wilde, sa jag har iaf nagot att gora liksom. Har iofs en massa saker att gora egentligen, men bara dutys. Typ ga pa kurs, hamta min (egentligen mammas) rosa cykel sa att jag kan cykla runt i kopenhamn och satta upp rosa affischer, och sa ska jag pa intervju pa mandag (hjalp!).

Imorgon ska vi nog pa international dinner party, alla ska ta med sig nan mat som ar typiskt for landet man kommer ifran. Vad fan finns det som ar typiskt svenskt, inte innehaller kott (ok att jag inte ar militant vegetarian, men jag tanker inte sta och rulla kottfars iaf), smakar gott och ar smidigt att laga + ta med sig? Sjukt svart. Onskar i detta fallet att jag var fran italien ellernat, som tjejen vi ska till och hjarnan bakom projektet rakar vara.

en vanlig lördag i köpenhamn, med en äcklig twist på slutet

Guide till hur man festar i kopenhamn utan att aga ett ore:

For det forsta ar det bra att ha vanner som valdigt garna vill att du ska med ut, som kanske har lite overbliven alkohol nanstans som dom inte pallar dricka sjalva utan kan skanka bort i valgorande syfte.

Sen ar det viktigt att ha en bra installning. Inte "vad full jag ska bli ikvall" utan snarare "lika bra att jag inte dricker sa mycket idag, jag har ju anda festat ratt hart hittils. Battre att bara hanga pa ut och ta hand om/skratta at mina fulla vanner och ha kul anda"

Sen nar man gar ut gar det till ungefar sa att man forst hittar nanstans att sitta, vilket nastan alltid innebar att man far dela bord med framlingar. Och da far man ju vara glad och trevlig och presentera sig.

Det som brukar handa da, om man ar svensk och tjej, ar att folk (manliga danskar) ar valdigt trevliga tillbaka. Sen far man ALLTID fragan "jasa ar du fran Malmo?" Som om Sverige endast bestar av Skane. Sen brukar samtalet leda in pa "hur kommer det sig att du flyttat hit da, vad gor du osv". Och da maste jag ju svara som det ar, att for tillfallet gor jag inte mycket alls mer an soker jobb.

Reaktionen pa detta skulle man kanske kunna tro blir ungefar "hmmpf, komma har och snylta pa vara danska skattepengar, dalig stil" men nehejnej. Igar tillexempel lat det ganska exakt sahar:

"Jaha, sa man kan saga att det ar jag som betalar din lon da" (belaten min)
"Haha ja sa ar det ju faktiskt, tack sa mycket for det" (charmigt leende)
"Det gor jag sa garna, mycket hellre an jag betalar hans" (pekar pa sin arbetslosa polare)

Sen pa nagot magiskt satt slutar kvallen med att man blir full iaf. Utan att det var meningen.

Om man har riktigt tur och ar full och dum och lite acklig som jag var igar.. sa hamnar man brevid ett annat gang pa kebabstallet klockan 6 pa morgonen som sitter och diskuterar hur mycket tjejen begar for att ata det som ar kvar i deras majonasburk. Hon tycker 200 han sager "njaaa, 50" och diskussionen pagar fram och tillbaka ganska lange tills jag hoppar in i samtalet och sager "jag gor det for 50".

Det ar ganska ackligt att ata endast majonas. Men ganska lyckat att ga ut pank och komma hem med 50 kronor pa fickan och ha blivit full under tiden.

Ikvall ska jag fan inte gora nagot annat an att sova.

fenech-soler

Min nya droooooog. Tack Hultsfred!


Nu blir det 4e kvallen vi gar ut i rad. Sen maste jag nog ha en vit.. hmm.. vecka :o
Kanske.


kom säger dom

Okej, bloggtorkan ar over och det ar inte et skit synd om mig langre forutom franvaro av pengar pa mitt bankkonto och narvaro av bakfylla i min kropp, men det ar ju nastan ett konstant tillstand dessa dagar. Megan har flyttat in och hennes motivation till att inta alkohol och ga ut och mota attraktiva danska man ar pa topp. Varan dagliga dialog som brukar paga i koket vid 7-8tiden pa kvallen nar jag har varit uppe ett par timmar ungefar och segar mysklader och vi sitter och hetsater kex med nutella och spionerar pa folket pa temple bar.

M: Wanna go out tonight?
S: Sure.. why not.

Ska tillagga att det har uttalas utan ett enda spar av entusiasm. Ungefar som att hon sager "kan du ga ut med soporna?" och jag svarar "mm snart" utan att titta upp fran tidningen jag laser.

Sen badas det och sminkas och provas klader och dricks billigt vin fran netto tills vi kanner oss klara med det. Efter det vet man aldrig hur kvallen slutar men nastan alltid i en harlig dimma. En sak ar saker daremot: Jag alskar kopenhamn och jag alskar att det snart ar var!

Dessutom alskar jag att jag ska till hultsfred i ar. De kan nastan lika garna dopa om den festivalen till Simonefestivalen med tanke pa att de nastan endast bokar band jag alskar och alltid vill ge mig gratis biljetter. I ar i utbyte mot att jag satter upp affischer under varen. Helt klart vart.

Nu ska jag sova bort min huvudvark, skramla ihop nat att ata i mitt nastan tomma kylskap och sen ga ut med Megan & hennes besokande brittiska van.

mitt stackars liv

Nu ar internet helt borta hemma hos oss, sa jag sitter pa stationen och fryser ihjaaal. Pa onsdag flyttar Megan in hos oss are tankt! Det ska firas med reggae-klubb & rodvin d:

Om jag pallar det efter bakfyllan i sondags wowohohho.

Ska folja twists<3 rad och aka hem och ata SLIK nu tills jag dor. Och lasa en sorglig bok om forlorad karlek.


There's no internet in the flat right now so I went down to the central station, its fucking cold here! Megan is moving in on wednesday so we're gonna celebrate on a reggae club!


RSS 2.0