har jag rest tillbaka i tiden?

Ursäkten för att jag verkar ha övergivit min blogg är för att jag sen jag åkte tills Sverige har haft det alldeles för roligt, trevligt, underbart, mysigt och nästan exakt som förra vintern/våren innan jag åkte. Bara ganska mycket mer intensivt. Det är faktiskt rätt överväldigande och förvirrande för mig.. Det känns liksom som att mina åtta månader i Köpenhamn bara var en konstig dröm eller nåt för ingenting har ändrats sen dess och det är nästan läskigt.

Och en annan anledning är att några av mina hemliga bloggläsare avslöjat sin identitet, vilket fått mig att fundera över vad jag egentligen skriver om här och att jag kanske borde lägga ner totalt eller i alla fall censurera vissa saker?! Men kom fram till att låta principen "all läsning sker på egen risk" gälla istället.

Blir inte så mycket smaskiga detaljer nu dock. Kände bara att blogga lite var precis vad jag behövde nu när jag inte riktigt orkar sova för att jag nyss kom hem från en typisk bli spontanhämtad i bodafors mitt i natten för att kolla på hockey(med traditionsenlig lek som om man har otur och är för full kan sluta med att man sitter utan kläder och blir utskrattad) och snacka massa skit och garva åt ingenting och ha kuddkrig-natt. Minus alkohol då, det fick jag nog av på juldagen som alla som träffade mig vet, speciellt Annie - förlåt förlåt förlåt och tack. Lika bra att hålla sig ifrån det där nu liksom.. tills på nyårsafton alltså he-he-he.

Så är det med det. Nu gick Mariette upp och åkte till jobbet :o Kanske dags att tänka på refrängen för min del? Eller en film? Åh så underbart med semester <3


var en god medmänniska

En sak till förresten, en liten påminnelse innan jag återgår till resväskan.

FOLK I VÄRLDEN DÖR HELT I ONÖDAN! Var 30e sekund dör en människa i Malaria, en sjukdom som egentligen är jättelätt och billig att bota.

Du kan faktiskt undvara en öl på krogen, en pizza, ett paket cigg eller vad du nu annars skulle gjort för 50 kronor och istället låta dom pengarna bota 10 människor. Jag lovar - du klarar dig! Det gör inte dom..

Önska en låt i musikhjälpen!

snart snart snart - sverige nästa

Inte många timmar kvar tills jag åker och äntligen ska få träffa alla mina älskade efter alldeles för många månader. Men först två mer eller mindre små hinder varav nummer ett är:

ATT PACKA
Jag utser härmed mig själv till världens sämsta packare (till skillnad från att vara packad det är jag jätteduktig på, höhöhö) Anledningarna till att jag är så dålig är för att jag för det första alltid börjar för sent, kvällen innan tidigast, alternativt natten innan eller min favorit: på morgonen precisprecis innan. För det andra och viktigaste - jag vill ha med mig ALLT. Verkligen.  Jag tycker liksom att det verkar smart att ta med mig saker och kläder som jag använder kanske inte ens en gång i månaden eftersom jag KANSKE kan få för mig att jag kan vilja använda det under den lilla veckan eller vad det nu är när jag är borta. Och OM detta kanske nu skulle inträffa så skulle det ju vara lite tråkigt om jag inte den saken/plagget med mig.

Min packningsmetod för att inte bli helt crazy och verkligen ta med mig allt jag äger går till ungefär såhär: först så tvättar jag såklart (kanske en av anledningarna till att jag packar sent eftersom det tydligen är ganska problematiskt för mig att tvätta, dock viktigt innan packning). Sen när kläderna är rena och torra tar jag min resväska och ställer mitt på sängen sen tar jag min tvätthög, tar upp ett plagg i taget och lägger på antingen ska med-sidan eller ska kanske med-sidan av väskan. Om det mot förmodan dyker upp nåt som jag vet att jag inte vill ha med mig så slänger jag typ det i ett hörn av rummet. Sen pressas allt ner i väskan i mån av plats (alltså först hela ska med-högen plus allt som går av kanske-högen). Innan själva pressandet har jag såklart vikt ihop allting fint som den klädbutiksarbetare jag är, men i takt med att väskan fylls så blir det viktigare att få med så mycket som möjligt än att det ska ligga oskrynklat.

Just idag är det extra problematiskt eftersom jag har en stor julklappshög som ska med också, och att min näststörsta väska ligger hos mamma. Så det blir en stor och massa små verkar det som. Jobbigt jobbigt, men jag kämpar på! Hinder nummer två är dendär städningen som skulle bli gjord, men den blir nog inte mer än en vision.

Men på tal om att kämpa så har jag kämpat mig igenom årets sista jobbpass idag och det är skönt så in i helvete. Jag känner verkligen att jag är värd en semester nu :D:D:D Min första semester i livet skulle man kunna säga, om man definierar semester som att vara ledig en lite längre tid från ett jobb som man sen ska tillbaka till.

Tidigt i morgon avgår alltså bussen med destination Sverige! Och jag har gett mig fan på + lovat att inte försova mig utan befinna mig på själva bussen när den börjar rulla mot de kyliga breddgraderna som en gång var mitt hem.

Tills dess, so long, sov gott, festa hårt, simma lugnt osv :D:D

(Jag känner mig fan lika excited som jag brukade vara dagen innan julafton i mina unga år)

guess what

Jag har tvättat :D Trodde ni inte va? Nej inte jag heller inatt när jag låg och vred mig och räknade ner på klockan hur jag fick mindre och mindre tid att sova. Men johooo!

Var lite sen och såå nära att skita i det och somna om istället, ställde till och med om klockan och vände mig om. Men en liten röst i mitt huvud som kanske kallas självdisciplinen viskade, knappt hörbart, från långt långt därinne att jag skulle ångra mig senare om jag inte gick upp. Tack för det kompis (även om jag tycker du kunde hojta till lite oftare). Vilken tur ändå att jag känner mig själv så bra och började planera det här projektet redan i söndags :p

Nu känner jag mig ganska duktig men mest trött. Ska ta två timmar i sängen med p3 och ja, MUSIKHJÄLPEN!!! Vad tjatig jag är men så får det vara. Mitt spotify är helt överflödigt den här veckan.

spänningen stiger..

Kommer jag överhuvudtaget hinna tvätta innan jag åker till Sverige?!?!

Min sista chans är nämligen imorgon, klockan sju igen såklart. Råkade ju sova förbi dagens bokning också.. Vad mycket lättare det var när jag bodde hos pappa, eller i korridoren med dessutom, då kunde man springa och tvätta mitt i natten (kunde man i min och Emilias lägenhet också tills hyresvärden klagade på att det lät upp till dom, vilket var vääldigt konstigt eftersom man inte ens hörde något till oss som bodde precis över källaren).

Det börjar liksom bli ganska akut brist på sånt jag kan ha på mig, speciellt i tros&strump-lådan (om jag nu haft en låda) vilket såklart är lite jobbigt, men har som tur är ingen het date de närmaste dagarna. Har dock fortfarande väldigt gott om t-shirts, det kommer jag nog aldrig mer ha brist på i hela mitt liv efter fyra månader som proffskleptoman på jobbet.

Ja nu vet ni det, fortsättning följer imorgon alltså..

OCH MUSIKHJÄLPEN ÄGER FORTFARANDE, JAG TROR JAG ÄR KÄR I ALLA SOM ÄR MED DÄR!

det snöar i köpenhamn


Förra nyår <3

Och snart ska jag fira mitt 3e nyår i rad med bästa sara. Endast lite mer än tre dagar, sex timmar på jobbet och lite småfix kvar sen är jag hemma (:

Mitt tvättande idag gick inte helt enligt planerna, somnade inte alls på nästan hela natten och kom 20min försent till tvättstugan så någon hade snott maskinerna. Så jag gick och la mig igen, hittade inte mina nycklar när jag gick upp och skulle till jobbet så kom 25min försent dit med. Snöade som fan också så kunde inte cykla utan fick planka på bussen istället.

Ovärd dag. Men nu är dett vitt här för första gången i vinter, mysigt så länge man slipper vara ute. Nytt försök i tvättstugan i morgo bitti.

Kan förresten inte sluta lyssna på musikhjälpen. Underbara programledare, bra musik och man återfår tron på mänskligheten - Bättre än bra. Önska låtar ni som har svenska nummer!

did you know I'm utterly insane?


Gissa vilken film jag har kollat på ikväll :p

Och så har jag lyssnat på musikhjälpen nästan hela natten och dagen. Önskar jag hade ett par tiotusingar över på kontot, då hade jag gett min bror håkan hellströms första gitarr i julklapp och samtidigt räddat massa barn. Och så har jag varit duktig och sorterat tvätt och grejat idag. Tydligen var dom enda tillgängliga tiderna den här veckan kl 07.00 så ja.. Good nightie then.

uppe med tuppen

Betyder alltså på mitt språk att jag vaknade vid ungefär tolv idag. Av någon anledning. Kollade på gårdagens PH och tjötade lite på msn en stund men... jaha vad gör jag nu då?! Nästan 2 timmar tills jag måste sätta mig på cykeln till jobbet, kan inte komma ihåg när jag hade så mycket tid på mig sist :p

Det där med tvätta/diska/städa som jag till och med planerat att göra idag kanske är ett förslag. Men alltså nääeee, att vakna i tid är tillräckligt ambitiöst för idag väl? Kanske kanske att jag tar mig ner till tvättstugan och BOKAR en tid :)

Är sugen på pizzasallad. Om sex dagar kan jag äta det hur mycket jag vill <3

morning tv & late night music

Haha så härligt, har haft tvn på utan ljud hela natten istället för lampan. Och nu visar dom det underbara programmet Bananer i Pyjamas. Jobbiga minnen om allt för tidiga frukostar till Lattjo Lajban kommer fram i mitt huvud (jag har aldrig varit en morgonmänniska). Tur jag inte har ljud på, det är ganska irriterande att se tecknade/dubbade serier som man är van låter på ett visst sätt och så är det helt plötsligt på danska.

Har haft en spotify-battle förut som resulterat i en extra grym sovlista, så tack och hej för inatt. Hade förresten sovit för längesen förmodligen om min medtävlande hållt sig till lugnt&mysigt istället för att spåra ur och byta ämne till festmusik. Satt här och var astaggad på att supa klockan 04 en söndagnatt bara för det.. Inte lyckat.

när det lider mot jul

Vill tacka tiden för att den går fort för tillfället, det är alltså endast en liten ynka vecka kvar tills jag sitter i jönköping hos cecilia och myser med vin och mat och ja, henne framför allt <3 Att tiden går så fort beror väl ganska mycket på att jag nästan bara jobbar och sover bort den. Inatt/idag sov jag tillexempel från 05-17, man kan ju ifrågasätta hur normalt detta är men i alla fall.

Kanske dags att börja fundera på att tvätta-städa-diska min lägenhet så jag slipper komma hem till ett bombnedslag i januari. Planerar in det imorgon så kanske det blir av på fredag eller något. Mitt luciafirande idag har bestått av att jag hade Sveriges televisions luciatåg på i bakgrunden utan ljud när jag läste bloggar förut och jag har fortfarande varken adventsljusstake eller stjärna eller något annat julrelaterat här hemma. Kommer nog få en julchock när jag kommer till Sara sen, positivt menat alltså! Den som bjuder mig på den första lussebullen/pepparkakan/glöggen kommer bli min personliga julängel och får många pluspoäng i mitt hjärta!

Förresten, när jag skrev om julmusik förut och att det inte fanns så mycket menade jag såklart förutom dessa:

A Christmas Duel - The Hives&Cyndi Lauper, Don't Shoot Me Santa - The Killers, Falling In Love (With Christmas Time) - Moneybrother&Jerry Williams och Little Drummer Boy - Jackson 5 (den med David Bowie & Bing Crosby har alltid varit en favorit men i år är det den här som gäller).

Måste även få flika in min mest nostalgiska julsång i hela världen, i mina barndomsjular spenderades chokladkalenderöppnandet och den nästan ohälsosamma längtan till den 24e med denhär låten i kasettbandspelaren. Oslagbar!


rapport från cop15

Det händer grejer i Köpenhamn dessa dagar. Jobbade ju idag på morgonen och det var poliser lite överallt, vi blev ombedda att ta in våra skyltgrejer som brukar stå utanför butiken eftersom det kanske skulle bli förstört annars och Mcdonalds på andra sidan gatan har spikat igen fönstrena eftersom de tillhör riskgruppen för att bli bombaderade av stenar.

Ett annat tecken på att det är klimatmöte i stan var att gatorna befolkades med en massa miljöaktivister, ni vet såna här greenpeacetyper med dreads och piercingar klädda i fjällrävenryggsäckar och palestinasjalar som säkert är veganer osv. Yummie! tänkte jag och drog på mig en sweatshirt med anti-kärnkraft-tryck och försökte se så snygg och miljömedveten ut jag bara kunde när jag stog där och vek tröjor.

Men tydligen var de mer intresserade av att demonstrera för en bättre och grönare värld än att köpa I <3 KBH t-shirtar och flirta med mig :(


no alarms and no surprises


Taxi Taxi! (and others) in my ears and heart this morning.

Blev visst inte så mycket med det där att sova förut i alla fall. Förstår inte.. Var nog för att jag kollade på vänner och låg och garvade och blev pigg igen.

Nåja, har gjort kamomillte, tänt en rökelse och lyssnar på sagolikt vacker musik nu. Kunde inte ha det bättre än så här. Kan inte hjälpa det, märker liksom inte att tiden går nätter som den här och det är så skönt. I värsta fall får jag väl tvätta på fredag istället.


blev visst ingen kärlek after all

Daten inställd pga tekniska problem!
Och jag känner faktiskt för att sova ganska snart.. vore ju rekord :) Tänkte försöka hinna med laundry day innan jobbet och kanske en glöggfika. Har ont i benen.. kan det vara träningsvärk efter allt mitt cyklande?

Vem vet. Tack för i afton och sov gott!

simone <3 svenskpop

Godafton vänner och ovänner. Jag ligger och funderar på en sak som är ganska klurig.. Vilka är detta årtiondets 10 bästa svensktillverkade låtar? Pågår nämligen en omröstning om det på p3 och dom är just nu nere på 100 låtar och jag kunde verkligen inte välja. Så jag gjorde det till ett projekt och donade en spotifylista med dessa 100 för att känna efter lite.. Tycker bara att nästan allt är så jävla bra (A) Klart det finns några stolpskott som drar ner standarden såsom Boten Anna osv. Men överlag liksom :o

Ta en titt själva och förundras över alla grymma artister vi uppfostrar därhemma

Och förresten, grejen att det blir nytt årtionde snart?! Kommer kliva in i mitt fjärde årstionde hittils (80,90,00,10) känner mig gammal fan :D

Nu har jag en date strax så puss!

portrait by kn




Jag inatt framför PH :D:D Lyckades nöta igenom alla 14 avsnitt = hangover. Väcktes av sms från idiotchefen dessutom. Värsta tänkbara sättet att vakna, bli påmind om att jag har min sista lediga dag av två. Ovärt med söndagsångest på en tisdag!

Drar täcket över huvudet igen nu. Puss

me and my guys: Brad, Milo & Penn



Blev visst inget vin ikväll. Ett beslut som kommer gillas av mitt huvud imorgon på jobbet. Tog en lång tupplur istället och sen färgade jag håret, gjorde mat och umgicks med snyggingar som Brad Pitt i Snatch och Milo Ventimiglia & Penn Badgley i min nyfunna favoritserie på svt The Bedford diaries <3



14 dagar

jackmysterier

Igår skulle jag inte bli så full hade jag planerat, hahahahhahahah nej just det. Har varit så sinnessjukt bakfull idag att jag skulle vilja skriva "nej nu ska jag nog inte dricka mer innan jag åker till Sverige" men insåg ungefär direkt när jag tänkte det att så kommer det ju inte bli. Har ju tillexempel lovat att vina med en som heter Martin imorgon efter jobbet. Min (fast egentligen mammas) jacka är spårlöst försvunnen efter inatt, det är den andra jag tappar bort sen jag flyttade hit och den ca 25e någonsin. Jackor och mobiler vill liksom inte ha med mig att göra tydligen. Förstår inte hur det går till, jag menar borde jag inte märkt att det var kallt så in i helvete ute?

Jaja det här fick bli dagens största ansträngning av hjärncellerna, puh. Godnatt.

min absoluta favorit atm, på repeat hela natten

IMPERIET - HOLLÄNDSKT PORSLIN


du vet jag lever för extaser,
allt jag äger är ett 6-strängat vapen



Godnatt

I bike copenhagen

Min ekonomi den här månaden är under dräglig nivå så jag har inte råd med busskort, dessutom ska jag ju hem på semester i 2 veckor så rätt ovärt att köpa ett månadskort. Därför har jag lånat morsans pimpade cykel som hon köpte sig förra veckan för en hundring. Den är alltså rosa med flames på och heter Elektra! Känner mig häftigast i stan. Eller jag kände mig häftigast i stan tillsjag cyklat 1km och var totalt andfådd och röd i ansiktet. Har inget minne av att det var så jävla jobbigt att cykla?! Värsta jag varit med om sen jag blev tvingad av pontus att springa runt munksjön förra våren. Och det här ska jag utsätta mig för minst 2 gånger om dagen fram till jul :o vardagsmotion ftw liksom.

Vad sker annars i mitt liv undrar ni säkert? Jo här ska ni få höra:

- Jag har blivit lite beroende av ett spel på min mobil som jag hittade idag när det var dött på jobbet.

- En bok jag reserverat på biblioteket är klar för utlåning.


- Kanske får en inneboende i januari.

- Har, som jag lovade Cecilia igår, skaffat en engångskamera för att dokumentera hur jag har det här nere lite och sen visa. Bilderna jag tagit hittils är typ "mamma dricker cola på en bar" och "jag och full kille som jag inte känner som också ville vara med på kort"

- En jag känner litegrann har blivit skjuten.

- Är avundsjuk på Saras julpyntande och julgran. Jag har inte ett enda julpynt i min lägenhet, har inte ens ätit eller druckit något juligt eller skaffat en julkalender. Fast drack en rom och cola förut som påminde lite om julmust, har kollat lite efter recept på vegetarisk julmat och försökte även göra en julig playlist på spotify. Men kom inte på så många jättebra jullåtar?

tidsmaskin, tack


destination: 20 dagar framåt

- då ska det pussas och mysas och festas minsann <3


Nu ligger jag bara och har ångest för att jag aldrig kan sova fast jag behöver det så mycket. Jobbar i stort sett varje dag med och det suger nästan lika mycket som vanligt. 2 lediga veckor blir guld.

RSS 2.0